foto

Slob: voortvarend in vooruitgang

Scheepswerf Slob kent een rijke geschiedenis. In 1947 werd in Sliedrecht Lasbedrijf J.C. Slob opgericht. Het bedrijf was succesvol en in 1961 werd een stuk grond aangekocht aan de Ketelhaven te Papendrecht. Ruim twintig jaar later, in 1983, concentreren alle productiewerkzaamheden zich op dit mooi gelegen terrein aan de Beneden Merwede. Vanaf 2002 is Scheepswerf Slob onderdeel van Koninklijke De Vries Scheepsbouw.

Ons doel is door de jaren heen onveranderd: kwalitatief hoogstaande nieuwbouw en reparatie van schepen. Onze moderne werf beschikt over een eigen voorbewerkingafdeling, voormontage- en sectiehallen, een bankwerkerij en een overdekte scheepshelling. Daarnaast hebben we een eigen tekenkamer en werkvoorbereidingsafdeling.

Door de jaren heen hebben we een grote verscheidenheid aan schepen gebouwd voor de zeescheepvaart, binnenvaart en baggerindustrie. Daarnaast hebben we talloze reparaties uitgevoerd en zijn we bedreven in ombouw en verlengingen van diverse typen schepen. Sinds 1994 is Scheepswerf Slob gespecialiseerd in de bouw van casco’s voor de jachtbouw voor opdrachtgevers als Amels, Royal Van Lent, Oceanco, Klaassen en natuurlijk Koninklijke De Vries Scheepsbouw.

 X